Ofte stillede spørgsmål

Fakta om NemID

NemID er en nem og sikker måde at få adgang til digital kontakt med bl.a. Dansk Inkasso Service, det offentlige og netbanken. Vil du tjekke din bankkonto? Se din skattebillet? Flytte adresse? Gør det, når det passer dig, uanset hvor du er: Med NemID skal du ikke længere huske flere forskellige passwords, men kan nøjes med ét bruger-id og én adgangskode til alle digitale kontakter. Du kan logge på med NemID fra en hvilken som helst computer, både i Danmark og udlandet.

Vi ændrer vores sikkerhedsløsning og går over til NemID her på siden d. 1. januar 2018. NemID er taget i brug i alle netbanker samt på de fleste offentlige hjemmesider. Derudover har en række private virksomheder valgt at bruge NemID til sikre transaktioner for kunder og medlemmer. Se efter NemID-mærket på de hjemmesider, du bruger, eller find listen over de virksomheder, der tilbyder log-in med NemID på www.nemid.nu.

Alle, der er over 15 år og har et CPR-nummer, kan få NemID, som både kan bruges til netbank og alle andre steder. Hvis du er mellem 13 og 15 år, kan du få NemID, der kun kan bruges til at kigge i din netbank (kontokig). Og hvis du er over 15, men ikke har et CPR-nummer, kan du få NemID, der kun gælder til netbank. Du behøver ikke være dansk statsborger; du kan også få NemID, hvis du kun har en dansk opholdstilladelse.

Hvis du ikke allerede har fået NemID i din netbank, kan du selv bestille NemID på www.nemid.nu. Kort tid efter vil du få tilsendt dit NemID-nøglekort (læs om nøglekortet nedenfor) og en midlertidig adgangskode. Når du har modtaget dit nøglekort og den midlertidige adgangskode, skal du blot følge instruktionen i velkomstbrevet, når du vil logge ind her på siden. Herefter kan du bl.a. vælge dit eget bruger-id og en personlig adgangskode.

Når du har aktiveret NemID kan du fremover logge på i to trin:

  • Trin 1 Indtast dit bruger-id og din personlige adgangskode
  • Trin 2 Du bliver bedt om at indtaste en ”nøgle”, som du finder på dit nøglekort. Nøglen skal parres med et nummer, som bliver vist på din skærm. Bruger du en nøgleviser i stedet for et nøglekort finder du nøglen ved at trykke på knappen på din nøgleviser. Når nøglen er indtastet korrekt, er du logget på.

Jo, men i praksis er det ganske enkelt, og processen bliver hurtigt rutine. Fordelen ved to-trins-processen med ”noget i hovedet og noget i hånden” er, at den giver det løft til sikkerheden, der gør det trygt at handle eller kommunikere på nettet: Det er kun dig, der har koderne i hovedet og nøglekortet/nøgleviseren i hånden. Ingen kan hacke sig ind på dit nøglekort eller din nøgleviser.

Ja. Gå ind på www.nemid.nu, vælg selvbetjening og angiv det antal nøgler, der skal være tilbage på dit nøglekort, før systemet automatisk sender dig et nyt.

Du kan få NemID medarbejdersignatur med eller uden nøglekort.

Har du et nøglekort til din medarbejdersignatur, så skal du vælge fanen ”Log ind med nøglekort”. 

Hvis din NemID medarbejdersignatur er uden nøglekort, så har du i stedet en nøglefil installeret på din computer. Du skal derfor vælge fanen ”Log ind med nøglefil”.

Alle virksomheder med et CVR-nummer kan indgå en aftale med Nets DanID A/S om oprettelse af NemID medarbejdersignaturer. Virksomheden udpeger en administrator, som på vegne af virksomheden udsteder medarbejdersignaturer til de relevante personer i virksomheden.

Når virksomhedens administrator bestiller NemID medarbejdersignatur med nøglekort til dig, vil du automatisk modtage et nøglekort, som bliver sendt til dig af Nets DanID. Nøglekortet er af pap og kan foldes til Dankort-størrelse. Alle kort er forskellige, og det er systemet, der suverænt bestemmer rækkefølgen af numre og nøgler. Der er 148 nøgler på kortet, og når du har 20 nøgler tilbage, får du automatisk tilsendt et nyt kort. Hvis du har brug for flere kort (fx før et længere udlandsophold), kan din administrator bestille op til 3 ekstra nøglekort til dig ad gangen.

Nøglekortet til NemID medarbejdersignatur har et Erhverv-logo i øverste venstre hjørne på kortes inderside.

Du skal bruge din NemID medarbejdersignatur, når du repræsenterer din virksomhed, dvs. logger på i egenskab af medarbejder i din virksomhed.

Kortet kan ikke bruges til noget, hvis man ikke også kender det bruger-id og den adgangskode, der hører til. Hvis du mister kortet, skal du alligevel for alle tilfældes skyld spærre det hurtigst muligt og bestille et nyt. Kontakt din NemID administrator, der kan gøre det for dig.

Hvis du har mistanke om misbrug, skal du omgående spærre NemID ved at henvende dig til din administrator. Du kan også kontakte DanID Erhvervssupport på tlf. 80 30 70 90.

Henvend dig til virksomhedens NemID administrator, der kan genudstede din medarbejdersignatur.

Send dit krav til inkasso nemt og hurtigt.

Prøv vores gratis webløsning.

Tilmeld dig i dag og opret sagen med det samme.

Tilmeld dig nu